USB Kaydı

USB Kaydı – nedir bu?USB recording logo

Son yıllarda giderek artan bir şekilde Televizyonlar bir ya da daha fazla USB giriş(ler)i ile donatılıyor. Televizyonda bir USB sabit sürücüsünden veya USB çubuğundan fotoğraflar ve filmler oynatmaya çoktan alıştık. Şimdi, televizyon setlerine ek bir USB özelliği eklendi - USB Kaydı. Eğer son zamanlarda bir televizyon satın aldıysanız, USB Kayıt özelliğini destekleme şansı yüksektir, özellikle de orta değerde veya en son teknoloji olan bir televizyon aldıysanız.

USB Kaydı, USB aracılığıyla televizyona doğrudan bağlı olan harici bir depolama cihazına programlar kaydetmenizi sağlar. Harici HDD cihazınız temel olarak bir video kayıt cihazı gibi çalışır. Ayrıca, canlı televizyon yayınını duraklatmak için de kullanabilirsiniz.

Lütfen dikkat: Yalnızca Avrupa'da üretilen televizyonlar, USB kayıt özelliğine sahiptir. Birleşik Devletler'de üretilen modellerde bu özellik yasal nedenlerden dolayı devre dışıdır.

USB Kayıt özelliği ile birlikte, harici USB sabit sürücünüz, HDD/DVD kayıt cihazınızın ve hatta VHS video kayıt cihazlarınızın yerini alıyor.

Neye ihtiyacınız var?

Her şeyden önce, televizyonunuzun USB kayıt özelliğini destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz gerekir. 2010 yılından günümüze kadar, Samsung, Sony, LG, Philips, Panasonic, Toshiba, Sharp, Grundig gibi bilinen televizyon üreticileri, (bazı) modellerine bu özelliği eklediler. Aşağıdakiler gibi etiketler veya logolara bakın:

  • USB Rec/Play
  • USB Kaydı
  • PVR (Kişisel Video Kayıt Cihazı)
  • DVR (Dijital Video Kayıt Cihazı)

Emin değilseniz, televizyon üreticinizin web sitesine veya kullanıcı kılavuzunuza bakın.

Televizyon üreticileri tarafından günümüzde bu özellik üzerinde çok fazla durulmadığı için bu fonksiyonun gerçekten var olduğunun farkında olmadan USB Kayıt özelliği etkin bir televizyona sahip olmanız büyük olasılık taşıyor olabilir.

Bu özelliği çalıştırmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

  1. USB Kaydını destekleyen bir televizyon
  2. Bir USB harici HDD: az enerji kullanımı ve sessiz çalışma özellikler nedeniyle 2.5”lik HDD cihazları tercih ediliyor olsalar da hem 2.5”lik hem de 3.5”lik HDD cihazları kullanılabilir.
  3. Dijital televizyon kanalları: USB Kayıt özelliği yalnızca dijital televizyon kanallarında etkindir - analog kanallarda değildir. SD, HD ve 3D'leri kaydedebilirsiniz.

Bazı üreticiler, harici güç kaynaklarına sahip USB sabit sürücüleri tavsiye ediyor, fakat yaptığımız testler, Verbatim 2.5”lik harici HDD cihazlarının, televizyon üreticilerinin %98'inde sorunsuz olarak USB girişinden güç alarak çalıştığını göstermiştir. Televizyondaki USB girişinden alınan güç yeterli olmadığı istisnai bir durumda, güç kaynağına sahip harici bir HDD cihazı çalışır. Üreticiler tipik olarak, görüntü kalitesinde kayıp yaşamayacağınız anlamına gelen 1:1 kayıt özelliğini sağlıyorlar.

Televizyonunuzda USB Kaydını Ayarlama

Harici USB sabit sürücünüzü televizyonunuzun USB kayıt portuna bağladığınızda, televizyonunuz ile birlikte USB HDD cihazınızı çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

  1. USB HDD cihazını, televizyonun arka bölümündeki bağımsız bir USB portuna bağlayın.
  2. Şimdi USB sabit sürücüsünün televizyondan formatlanması gerekir, yani (eğer varsa) sabit sürücüdeki tüm mevcut veriler silinecektir. Çoğu televizyon bir USB HDD cihazının takılı olduğunu algılayacak ve USB HDD cihazını otomatik olarak formatlamanızın gerektiğini bildirecektir, fakat bazı modellerde menüye girmeniz ve "HDD'yi formatla" (veya benzeri) öğesini seçmeniz gerekir.
  3. HDD cihazı, özel bir formatta formatlanacaktır. Bunun ardından, HDD cihazı bu özel televizyona bağlanacaktır. Bu nedenle, bir televizyon programını televizyona kaydedemezseniz, HDD cihazını çıkarın ve programı başka bir televizyonda veya bilgisayarda izlemeyi deneyin.
  4. Çoğu televizyon, belli bir televizyon setinde başlatılmak üzere maksimum 8 ayrı USB HDD cihazına izin verir
  5. Bir program kaydetmek için, sadece uzaktan kumandanızdaki (kaydet) düğmesine basın (izlediğiniz kanalı kaydedecektir) veya yayınlanacak bir programı kaydetmeyi ayarlamak için zamanlama fonksiyonunu kullanın (Elektronik Programlama Kılavuzunuz ile birlikte) - bu, televizyon kapalıyken bile birçok televizyonda çalışır.   Canlı televizyon yayınını duraklatmak için uzaktan kumandanızdaki (duraklat) düğmesine basın.  Daha fazla bilgi için lütfen televizyon kullanıcı kılavuzunuza bakın.

Copyright © 2024 Verbatim GmbH. All Rights Reserved.

"Verbatim" and logo are the trademarks, please refer to www.verbatim.com/trademarks

GB = 1 milyar bayt. Depolama için kullanılan kapasite daha az olacaktır; cihaz, biçimlendirme ve diğer görevler için belleğin %10'una kadar kullanır. Bkz. www.verbatim.com/flashcapacity.

Website Design & Development by GBS Solutions GmbH